BizRadio.gr | Ελεύθερος διαδικτυακός σταθμός

Το BizRadio.gr είναι ένας διαδικτυακός σταθμός συνεχούς “ραδιοφωνικής” ροής μουσικής, που αναπαράγει εναλλακτικό περιεχόμενο από καλλιτέχνες που είτε προσφέρουν τη μουσική τους δωρεάν για δημόσια, εμπορική χρήση, είτε έχουν έρθει σε απευθείας συμφωνία με το BizRadio ή με εταιρείες και φορείς με τους οποίους συνεργάζεται. Με τον τρόπο αυτό εσείς δεν πληρώνετε τους εισπρακτικούς οργανισμούς δικαιωμάτων και παίζετε νόμιμη μουσική στους χώρους της επιχείρησής σας.

Βάλτε το BizRadio.gr δυνατά στην επιχείρησή σας! Καλωσορίσετε στην επιχείρησή σας το δωρεάν ραδιόφωνο που σας γλιτώνει εκατοντάδες έως χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο. Με το BizRadio.gr δεν πληρώνετε δικαιώματα για τη δημόσια αναπαραγωγή μουσικής στους επαγγελματικούς χώρους.

Εικόνα: Η ροή του BizRadio.gr με προγραμματισμένες μουσικές ενότητες, που αλλάζουν ανάλογα με την εποχή.

To BizRadio.gr δεν αναπαράγει ρεπερτόριο για το οποίο δημιουργούνται οφειλές προς την ΕΔΕΜ (πρώην ΑΕΠΙ – ΕΥΕΔ), την GEA (Grammo – Ερατώ – Απόλλων), την Αυτοδιαχείριση, την PRS ή οποιονδήποτε άλλον Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης Πνευματικών και Συγγενικών Δικαιωμάτων στην Ελλάδα, στην Κύπρο, αλλά και Παγκοσμίως. Η αναπαραγωγή μουσικής Creative Commons στην Ελλάδα για εμπορική χρήση δημιουργεί νομικά θέματα, αντίθετα με όσα νομίζουν οι περισσότεροι. Σύμφωνα με το άρθρο 18 του ν. 4481/2017 επιτράπηκε για πρώτη φορά η χρήση τέτοιων αδειών για μη εμπορική χρήση, δηλαδή εκτός επαγγελματικών χώρων.

Για να είστε πραγματικά νόμιμοι δεν αρκεί μόνο να αναπαράγετε μουσική δημιουργών που δεν ανήκουν σε κάποια από τις γνωστές στην Ελλάδα και την Κύπρο εταιρείες εκπροσώπησης. Οφείλετε να έχετε και τη σύμφωνη γνώμη του ανεξάρτητου πνευματικού δημιουργού, ότι σας επιτρέπει τη δημόσια χρήση της μουσικής ή του έργου που έχει δημιουργήσει, εφόσον έχετε οποιοδήποτε κέρδος από την εμπορική σας δραστηριότητα, ακόμη και αν αυτή είναι παντελώς άσχετη από τη χρήση του έργου.

Εικόνα: Συνεχής ροή 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα, 365 ημέρες το χρόνο.

Η μουσική που εκπέμπουμε προέρχεται από τη ψηφιακή βιβλιοθήκη του Ομίλου RadioPro, ο οποίος εγγυάται τη νομιμότητα της μουσικής που αναπαράγετε δημόσια στην επιχείρησή σας μέσα από το BizRadio.gr.

Το BizRadio.gr είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης Συλλογικής & Κοινωνικής Ωφέλειας (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.) Hellenic Solution και του Ομίλου RadioPro.

  • Η σημαντική επένδυση εκ μέρους της Hellenic Solution πραγματοποιήθηκε με σκοπό την απελευθέρωση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, αλλά και των οργανισμών και φορέων που δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν τις αυξημένες αμοιβές που απαιτούν οι Οργανισμοί Συλλογικής Διαχείρισης Πνευματικών και Συγγενικών Δικαιωμάτων στην Ελλάδα και την Κύπρο. Ειδικά σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, η υποχρέωση καταβολής εισφορών, λόγω της λανθασμένης διαχείρισης κινδύνου γύρω από τα πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα από τον επαγγελματία, αρκετές φορές επιφέρει σημαντικά πλήγματα στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, που μπορεί να τις οδηγήσει στο κλείσιμο.
  • Η ανάπτυξη του BizRadio.gr, με δυνατότητα ταυτόχρονης μετάδοσης 4.000 χρηστών, σε ποιότητα ήχου 128Kbps (καλύτερη από τον ήχο cd), έγινε με τη χρήση τεχνολογιών cloud computing και με τη δυνατότητα άμεσης επέκτασης με τη δημιουργία νέων Icecast Servers τη στιγμή που απαιτούνται, μέσω του ασφαλούς περιβάλλοντος της Amazon EC2. Η επιλογή και ανάπτυξη των νέων nodes γίνεται σε πραγματικό χρόνο μέσα από τη συνεργασία μας με την Amazon, με τη χρήση ειδικού λογισμικού τεχνητής νοημοσύνης (A.I.) που αναπτύσσει η Εταιρεία μας.
  • Η εκπομπή του BizRadio.gr στηρίζεται σε ελεύθερο λογισμικό ανοικτού κώδικα, όπως είναι ο Icecast Server (https://icecast.org/) αφού η γενικότερη φιλοσοφία της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Hellenic Solution είναι η χρήση ελεύθερου λογισμού της διεθνούς και ελληνικής κοινότητας ΕΛ/ΛΑΚ.
  • Η προετοιμασία των ωριαίων ζωνών μουσικής γίνεται από εθελοντές της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Hellenic Solution, με τη δημιουργία ειδικών playlist για κάθε ζώνη, ώστε να παρουσιάζονται όσο περισσότερα μουσικά έργα ανεξάρτητων δημιουργών είναι δυνατόν.
  • Στη λειτουργία του BizRadio.gr προστέθηκε η δυνατότητα τόσο ηχογραφημένης εκπομπής, όσο και ζωντανής (“live”) αναμετάδοσης, με τη σύνδεση απομακρυσμένων χρηστών – παραγωγών εκπομπών στους servers μας. Με τη διακοπή της ζωντανής μετάδοσης, το πρόγραμμα επιστρέφει στην κανονική του ροή αυτόματα.

Δείτε και κυρίως ακούστε περισσότερα στο BizRadio.gr