WAV.gr | Ανεξάρτητη Μουσική για Καταστήματα και Ξενοδοχεία

Το WAV.gr είναι μια μουσική πλατφόρμα, που παρέχει εκατοντάδες έτοιμα κανάλια μουσικής για κάθε επαγγελματικό χώρο και κάθε ανάγκη. Με το ιδιόκτητο διαδικτυακό σύστημα, την υποδομή (servers), την τεχνογνωσία, η Εταιρεία μας παρέχει μια απόλυτα νόμιμη υπηρεσία, όπως επιβεβαιώνεται στο https://wav.gr/kratika-anagnorismeni-ipiresia/

Επιπρόσθετα, η Κοιν.Σ.Επ. Hellenic Solution είναι η νόμιμη εκπρόσωπος στην Ελλάδα του βρετανικού Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης (ΟΣΔ) πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων RadioPro Ltd και του ιρλανδικού Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης (ΟΣΔ) πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων RadioPro Rights Management Limited, ενώ ταυτόχρονα είναι και ο διαχειριστής της ψηφιακής πλατφόρμας WAV.gr, μετά από σχετική σύμβαση με την αμερικανική εταιρεία παροχής μουσικής RadioPro LLC.

Εικόνα. Το WAV.gr είναι ένας εναλλακτικός μουσικός φορέας που με το νόμιμο ρεπερτόριο του απαλλάσσει
τους επαγγελματίες από τις υπέρογκες αμοιβές που ζητούν οι εισπρακτικοί οργανισμοί δικαιωμάτων.

Βάσει της νομοθεσίας, όπως επιβάλλεται από τους ν.2121/73 και ν.4481/17, «όποιος αναπαράγει μουσική στον επαγγελματικό του χώρο, ανεξάρτητα το είδος του καταστήματος υποχρεούται να καταβάλλει αμοιβές για δικαιώματα στις εταιρείες συλλογικής διαχείρισης των δικαιωμάτων». Και «όποιος δεν πληρώνει τα δικαιώματα, θα έχει αστικές και ποινικές διώξεις». Στην Ελλάδα υπάρχουν αυτή τη στιγμή δύο εταιρείες πνευματικών δικαιωμάτων – η Αυτοδιαχείριση και η ΕΥΕΔ ( ρεπερτόριο πρώην ΑΕΠΙ ) – που εισπράττουν τα δικαιώματα των στιχουργών και των συνθετών που έχουν υπογράψει σύμβαση μαζί τους και είναι και ο G.E.A ( Grammo-Erato-Apollon ) που εισπράττει τα συγγενικά – εκτελεστικά δικαιώματα για όλους τους τραγουδιστές, οργανοπαίκτες, δισκογραφικές, στούντιο κτλ.

Για να είναι κανείς νόμιμος θα πρέπει να πληρώσει σίγουρα τον GEA για τα συγγενικά – εκτελεστικά δικαιώματα, αφού ο νόμος τον ορίζει ως μοναδικό οργανισμό είσπραξης, ο οποίος υποχρεούται να μαζέψει τις αμοιβές και να πληρώσει τους καλλιτέχνες που είναι συμβεβλημένοι μαζί του. Πρέπει όμως να πληρώσει και τους άλλους δύο οργανισμούς, Αυτοδιαχείριση και ΕΥΕΔ, για τα πνευματικά δικαιώματα, γιατί απλά κανείς δεν γνωρίζει σε ποιόν από τους δύο ανήκουν τα πνευματικά δικαιώματα σε κάθε ένα τραγούδι που αναπαράγει ο ίδιος, κάποιος Dj , το Spofity, το Youtube ή ένας ραδιοσταθμός.

Εικόνα. Η μουσική του WAV.gr είναι μαι συμφέρουσα λύση για κάθε επαγγελματία σε καιρό κρίσης.

Επίσης υπάρχουν και για την τηλεόραση οι ανάλογοι οργανισμοί είσπραξης, όπως Τηλεοπτικά δικαιώματα Α.Ε, Διόνυσος, Αθηνά κ.α που εισπράττουν για ηθοποιούς, σκηνοθέτες, εταιρείες παραγωγής κτλ για ότι έχει να κάνει με την εικόνα από τις τηλεοράσεις σε κοινόχρηστους χώρους και δωμάτια ξενοδοχείων. Σε αυτές τις περιπτώσεις, εφόσον υπάρχει τηλεόραση τεκμαίρεται πως έχουν δικαιώματα όλοι μαζί οι οργανισμοί ανεξάρτητα το τι παίζει η τηλεόραση, εφόσον αυτή διαθέτει κλασσική σύνδεση με επίγεια ή δορυφορική σύνδεση, ακόμη και αν υπάρχει παρακολούθηση μέσω Νova, Οte TV, αλλά ακόμα και να είναι αυτή κλειστή κατά τον έλεγχο. Και πάντα ο επαγγελματίας πρέπει να αποδείξει ότι έχει δίκιο, αφού η απόδειξη έχει να κάνει με την πραγματικότητα και μόνο.

Οι αμοιβές των Ο.Σ.Δ καθορίζονται και ανανεώνονται κάθε χρόνο από τα Δ.Σ του κάθε οργανισμού συλλογικής διαχείρισης ( 20 συνολικά ) βάσει του ρεπερτορίου, των λειτουργικών τους εξόδων και των απαιτήσεων των καλλιτεχνών και μάλιστα είναι δεδομένο πως εάν δεν πληρωθούν την ίδια χρονιά οι αμοιβές αυτές από τους επαγγελματίες, τότε έχουν δικαίωμα να τα εισπράξουν αναδρομικά, κάτι που τους συμφέρει διαχειριστικά.

 • Το WAV.gr ως υπηρεσία είναι η μοναδική που εξαιρείται από την αναγκαστική υποχρέωση πληρωμής αμοιβών για τη δημόσια εκτέλεση της μουσικής της, γιατί είναι η μοναδική που διαθέτει ιδιόκτητο ρεπερτόριο και ιδιόκτητο σύστημα παρακολούθησης και διανομής, κάτι που δεν διαθέτει άλλος στην Ελλάδα.
 • Ειδικά για το G.E.A. – σε αντίθεση με όλους τους άλλους που είναι απέναντί του υπόχρεοι – ο επαγγελματίας που παίζει μόνο τη μουσική του WAV.gr δεν έχει την υποχρέωση καταβολής αμοιβής ούτε σε αυτόν τον Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης (ΟΣΔ).
 • Εφόσον κάποιος επαγγελματίας αναπαράγει αποκλειστικά τη μουσική που προσφέρει το WAv.gr και δεν έχει τηλεόραση στο χώρο του, δεν είναι υποχρεωμένος να πληρώσει κανέναν άλλον οργανισμό και εταιρεία, πέρα από τη συνδρομή του στο wav.gr.
 • Εάν κάποιος οργανισμός συλλογικής διαχείρισης ή εκπρόσωπος του σας ενοχλήσει, θα αναλάβουμε εμείς να διευθετήσουμε άμεσα αυτό το θέμα. Όσο είσαστε συνδρομητές στην υπηρεσία μας, δεν αναπαράγετε ή κάνετε ζωντανή εκτέλεση άλλου ρεπερτορίου και δεν έχετε τηλεόραση στο χώρο σας, εμείς είμαστε υπεύθυνοι για την νομιμότητά σας.
 • Υπάρχει μάλιστα και ειδική υπηρεσία που αναλαμβάνει να σας καθοδηγήσει σε κάθε περιστατικό ή υποχρέωση που μπορεί να είχατε στο παρελθόν σε θέματα δικαιωμάτων μουσικής ή που πιθανολογείτε ότι θα έχετε από την αναδρομική απαίτηση.

Εικόνα. Η Κοιν.Σ.Επ. Hellenic Solution δίνει στον Έλληνα επαγγελματία την καλύτερη και πιο ασφαλή λύση για τη μουσική.

 • Όλη η διαδικασία είναι αναρτημένη στο επίσημο site www.wav.gr και λειτουργεί αυτόματα 24/7 με πολύ μεγάλη ευκολία. Το μόνο που χρειάζεται να κάνει κανείς είναι να μπει εκεί και να πατήσει ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ. Χωρίς να χρειαστεί να κατεβάσει κάποιο πρόγραμμα, και χωρίς να γνωρίζει από υπολογιστές, χωρίς περίπλοκες και δύσκολες ενέργειες, έχει μια πλήρη υπηρεσία που αρέσει και στο προσωπικό και τους πελάτες του, με το μικρότερο δυνατόν κόστος .
 • Μέσα σε λίγα λεπτά μετά την παραγγελία, ο επαγγελματίας θα απαλλαγεί από όλη αυτή την πίεση και το άγχος που είχε φορτωθεί λόγω της παραπληροφόρησης, που λάμβανε έως τώρα από παντού.
 • Με ένα ελάχιστο πραγματικό κόστος, ο επαγγελματίας γίνεται νόμιμος, και πλέον έχει στη διάθεσή του πολλές χιλιάδες κατηγοριοποιημένα και άψογα προετοιμασμένα μουσικά κομμάτια, που προσφέρονται, για να τα χρησιμοποιήσει όποτε εκείνος το επιθυμεί.
 • Αυθημερόν και με την επίβλεψη της Κοιν.Σ.Επ. Hellenic Solution, ο επαγγελματίας παίρνει – στη διεύθυνση email που είχε καταχωρήσει – το τιμολόγιο και την απαραίτητη βεβαίωση για την νομιμοποίηση της λίστας του ιδιόκτητου ρεπερτορίου του WAV.gr  και το οποίο μαζί με την υπεύθυνη δήλωση του επαγγελματία και την πραγματική αναπαραγωγή μόνο της δικής μας μουσικής, είναι το απόλυτο τρίπτυχο της επιτυχίας αφού κανείς δεν μπορεί να τον ενοχλήσει.

Εικόνα. Η παραγγελία Στο WAV.gr είναι εύκολη και γρήγορη με δυνατότητα κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό
και αντικαταβολή μέσω ACS. Επιλέξτε το πακέτο που θέλετε και εισάγετε τα στοιχεία της επιχείρησής σας.

 • Η μουσική μας πλατφόρμα, μέσα από τις διεθνείς της συνεργασίες, βοηθάει και αναδεικνύει νέους καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο και τους δίνει τη δύναμη να μαθευτούν και να ακουστούν από πολλές χιλιάδες συνδρομητές στην Ελλάδα, προωθώντας παράλληλα τα κομμάτια τους μέσω της συνεργασίας μας με τα μεγαλύτερα ηλεκτρονικά καταστήματα μουσικής, όπως Spotify, iTunes, Napster, Google Music κ.α
 • Μετά από την τελευταία επένδυση μας, η πλατφόρμα μας είναι η μοναδική που προσφέρει WebTV, με ενσωματωμένα πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα, η οποία πρόκειται να φέρει την επανάσταση στη βιομηχανία τουρισμού και στην Ελλάδα.

Η συνεργασία της Κοιν.Σ.Επ. Hellenic Solution με τους δύο Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης RadioPro και τον πάροχο RadioPro LLC, φέρνει την Εταιρεία μας σε μια μοναδική θέση πανευρωπαϊκά, με τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει το μεγαλύτερο ιδιωτικό ρεπερτόριο στον κόσμο και να το προσφέρει σε χαμηλές τιμές εναλλακτικό ρεπερτόριο σε όσες επιχειρήσεις το έχουν ανάγκη!

Δείτε περισσότερα στο WAV.gr